Staat het water u aan de lippen?

De horeca verdient compensatie!

De gemiddelde schade per horecaondernemer die reeds bij ons is aangesloten ligt tussen de € 150.000,- en €250.000,- met uitschieters tot ver boven €1.000.000,-

De juristen die voor u in oktober het kort geding voerden met het verzoek of u na al uw inspanningen open kon blijven, kunnen juist vanwege de weigering van de rechter nu betogen dat u, door dicht te blijven, compensatie verdient. U en uw sector lijden het zwaarst onder de maatregelen terwijl u in 2020 alles deed om corona te bestrijden.

quote rechter Hoekstra 20 oktober 2020:

~ “Niet in geschil is dat de genomen horecamaatregelen voor de branche zeer ingrijpend zijn. Hoewel niet op voorhand is te voorspellen wat de precieze schade zal zijn, en tot hoeveel faillissementen de maatregel tot sluiting van de horeca zal leiden, staat buiten kijf dat die maatregel een hard gelag is voor de horecasector – ondanks de economische steunmaatregelen waarop ook de horeca onder bepaalde voorwaarden een beroep kan doen – ingrijpende gevolgen kan en zal hebben op economisch en persoonlijk gebied. Dat daarover grote zorgen bestaan in de sector is alleszins begrijpelijk, temeer nu niet duidelijk is hoe lang deze situatie zal voortduren.”~

Meld u hier aan en doe mee met uw eigen schadedossier

U meldt zich met uw eigen dossier eenvoudig aan.

 

Stap 1:
Voer uw gegevens in. Wanneer u de bedrijfsnaam invult, worden de contactgegevens van uw bedrijf automatisch ingevuld. Uw emailadres en telefoonnummer worden vertrouwelijk behandeld.

Stap 2:
Betaal via iDEAL

Stap 3:
Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail. Na sluiting van de inschrijvingsdatum, ontvangt u een mail met een link om uw dossier in te dienen. Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met ons team.

 

Heeft u nog vragen of twijfelt u of uw dossier geschikt is voor aanmelding? Neem dan vrijblijvend contact op met 070-2210567

 

 

 Ondernemer
Michael Meeuwisse
vreest voor toekomst
Bodega De Posthoorn

“Dit beleid maakt ons niet alleen financieel, maar ook fysiek en geestelijk kapot”

Mieke - Cafe Schoten, Haarlem

“Als nieuwe horeca ondernemer vallen wij door onlogische keuzes van de overheid overal buiten. We voelen ons inmiddels een soort collateral damage”

Femke - Las Frittas caffe, Hoorn

“Het steunpakket ontvangen is geen geld krijgen, maar iedere maand bijbetalen”

Bryan - Beachline Beach & Events, ’s-Gravenzande

 “In stilte zullen wij helaas verdwijnen, net als het laatste beetje geld dat we nog hebben…”

Patrick - Granny’s Grill, Rotterdam

Kort geding van de horeca tegen de staat

Op initiatief van jurist Sven Hulleman van Stichting RED heeft advocaat Simon van Zijll van FORSYTE Advocaten op 20 oktober 2020 namens 63 horecaondernemers een kort geding gevoerd tegen de Staat.

De juridische basis van schadecompensatie

Wat zijn de wettelijke gronden waarop het sluiten van de horecagelegenheden door de Staat der Nederlanden zich berust?

Compensatie voor welke schade?

De steunmaatregelen van de overheid hebben de horeca zeker geholpen, maar hebben niet kunnen voorkomen dat er toch enorme schade is geleden.

DE initiatiefnemers

HORECAONDERNEMERS

Bodega de Posthoorn